Apelsinmazariner

Serverar: 20-22 portioner

Billiga och enkla även för den ovane bagaren. Ser riktigt proffsiga ut och smakar därefter.

Ingredienser

  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 20-22 engångsformar av aluminiumfolie
  • Fyllning
  • 3 dl florsocker
  • 1 ½ dl sötmandel
  • 75 g mjukt smör
  • 2 äggulor
  • 1 apelsin, rivet skal
  • ½ dl pressad apelsinsaft
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk pressad apelsinsaft
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mördegen, gärna i en matberedare, till en boll. Klä engångsformar av aluminiumfolie med degen. Det går utmärkt utan att kavla, bara att trycka ut degen upp till kanten. Formarna behöver inte smörjas.
    2. Mixa eller mal mandeln, den behöver inte skalas. Blanda med florsocker, smör, äggulor, apelsin, vetemjöl, bakpulver och Maizena.
    3. Fyll formarna nästan ända upp och grädda på 175º i 15-20 minuter. Låt svalna.
    4. Rör ihop glasyren och fördela den över mazarinerna. Låt kallna.
    5. Variera med blåbär, hallon eller jordgubbar. Mosa bären och ta 1 dl till fyllningen. Går även bra med sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben