Apelsinmazarin i långpanna

Ett otroligt gott recept! Saftig och underbar smak av apelsin.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 3 dl socker
  • Rivet skal av 2 apelsiner
  • 4 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk apelsinsaft av apelsinerna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt apelsinskalet. Vispa äggen och rör ner i smör-sockersmeten. Blanda bakpulver och mjöl - rör ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
    4. Blanda glasyren och bred ut på kakan, skär i lagom bitar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben