Äppelkaka med apelsinmazarin

Serverar: 1 portioner

En härligt saftig kaka med smak av apelsin och mandel - och äpple förstås.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Mazarinfyllning
  • 4 dl grovrivet äpple
  • 1 apelsin, rivet skal och saft
  • 150 g sötmandel
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Hacka samman mjöl, smör, socker och vaniljsocker och spara litet mjöl till utbakningen. Tillsätt äggulan, arbeta ihop degen och låt den vila kallt en stund.
    3. Marinera äppelrivet i apelsinsaften medan du gör fyllningen. Skålla, skala och finhacka mandeln. Rör ihop smör och socker, vispa äggen och rör ned dem. Tillsätt mandel, rivet apelsinskal och rivet äpple med apelsinsaft.
    4. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, och häll i fyllningen. Grädda ca 45 minuter eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben