Apelsinmazariner

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

jättesmarrigt, älskas av barnen

Ingredienser

  • 4 ½ - 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 ¼ dl strösocker
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 175 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • ½ dl pressad apelsinsaft
  • Rivet skal av 1-1 ½ apelsin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Flytande apelsinmarmelad på flaska
  • Instruktioner

    Blanda samman mjöl, smör och socker till en deg. Linda in i plastfolie och låt den vila kallt i ca 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. Rör smöret mjukt, riv i mandelmassan. Tillsätt äggen, ett i taget och rör. Rör ner apelsinskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Tumma ut bitar av degen i mazarinformar klicka i fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 10-12 minuter. Vid servering: glasera kakorna med apelsinmarmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben