Morotscurry

Serverar: 4 portioner

En jättegod maträtt med perfekt blandning av salt och sött!

Ingredienser

  • 6 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 - 3 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 krm socker
  • 2 dl morotsjuice
  • 0,5 dl röda linser
  • 0,5 dl russin
  • 2 tsk citronkoncentrat
  • Salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och skär dem i långa klyftor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs morötter, lök och curry i olja i en kastrull utan att det tar färg. Rör om under tiden. Tillsätt salt, socker och morotsjuice. Koka upp och sjud under lock ca 10 min.
    2. Lägg i sköljda linser och russin och sjud ytterligare under lock 5-10 min, tills morötterna är mjuka och linserna är klara.
    3. Smaka av med citron och strö över jordnötter!
    4. Servera med ris eller cous cous eller något gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben