Blomkål- och morotscurry

Receptet kommer från Anna Skipper

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter, skär i 1 cm tärningar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk madrascurry
  • ½ tsk malen kummin
  • ½ tsk salt
  • 1 blomkålshuvud (800g) bryt den i 5 cm stora bitar
  • 2½ dl hemlagad grönsaksbuljong eller lättsaltad fond + vatten
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk maizena
  • 2 msk vatten
  • 2½ dl frysta ärtor, tina under rinnande vatten
  • 12 dl kokt råris (4 dl okokt)
  • Färsk hackad koriander till garnering (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Värm upp oljan i en tryckkokare och stek lök, vitlök och morot under omrörning tills de mjuknar, ca 2 min.
    2. Rör i curry, kummin och salt och fräs tills det börjar dofta, ca 30 sekunder.
    3. Tillsätt blomkål, buljong och kokosmjölk. Sätt på locket på tryckkokaren och låt koka i 3 min på högt tryck. Ta av tryckkokaren från plattan och släpp ut ångan.
    4. Använd en liten skål och blanda maizena och vatten till en redning. Rör sedan i den och ärtorna i grytan. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknat.
    5. Toppa grytan med koriander om du önskar och servera genast till riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben