Blomkål- och bacon i grädde-låda, med nötter och ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är egentligen inte allt-i-ett, utan jag vill ha kokt jasminris till blomkålslådan eller vad jag ska kalla den.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • Salt
  • Vatten
  • 3 dl grädde av valfri fetthalt
  • sSmör till formen
  • 1-2 pkt bacon á 140 g eller motsvarande tärningar
  • 1-2 dl nötter, blandat (cashew, jordnöt, hasselnöt, mandel, valnöt)
  • ev riven ost
  • Till servering
  • 4 portioner Jasminris eller
  • basmatiris
  • Instruktioner

    1. Koka blomkålen i saltat vatten. Jag kokar även blasten och hackar o har med det i rätten sen.
    2. Smörj en ugnsform, ca 20x25 cm. Sätt på ugnen på 225 gr.
    3. Ta den kokta blomkålen och hacka /fördela, ska inte bara vara mos, utan buketter, eller hackad blast, mycket smak i blasten! Bottna formen med blomkålen.
    4. Strimla baconen, om du inte använder tärningar.
    5. Salta och peppra på blomkålen i formen, strö över baconstrimlor/tärningar. Häll på grädden. Strö riven ost över om du önskar.
    6. Låt gå i ugnen ca 15 minuter eller till gyllenbrun, eller färg som du gillar.
    7. Servera med kokt vitt ris att suga upp gräddsåsen med, eller gott bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben