Kyckling med bacon, nötter och basilika

Serverar: 4 portioner

På mindre än en halvtimme förvandlar du kycklingen till din nya favoriträtt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, 500 g
  • 1 msk soya
  • 1 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl köttbuljong ( fond /vatten )
  • 1 dl grädde eller créme fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 pkt bacon, 125 g
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna blanda dem med soya. Stek kycklingköttet i omgångar i smör i en stekpanna. Pressa över vitlök, salta och peppra, lägg över i en gryta. Häll över buljongen, sjud grytan 5 minuter. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl, rör ner det i grytan. Sjud i ca 5 minuter. Strimla och stek baconet. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Plocka basilikabladen, blanda ner dem i grytan, spara några till garnering. Strö över bacon och pinjenötter.
    2. Servera med kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marythecarybary 12 november 2012

    Väldigt trevlig vardagsgryta, fungerar lika bra i lunchlådan dagen efter också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben