Tomatsoppa med bacon och basilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En mustig soppa med smak av Italien.

Ingredienser

  • 7 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl passerade tomater
  • 100 g vitkål, strimlad
  • 1 morot
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 lagerblad
  • Ca 3 dl färdigkokt pasta
  • Nymalen svartpeppar
  • Färsk basilika
  • 1 paket bacon, knaperstekt
  • Instruktioner

    1. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
    2. Koka upp vatten, buljong och passerade tomater. Hacka löken och strimla moroten fint. Tillsätt dem tillsammans med vitkålen i den kokande soppan. Låt småkoka i ca 5 minuter tillsammans med lagerbladen. Tillsätt pastan och smaka av med svartpeppar och finhackad basilika. Låt soppan sjuda ett par minuter under lock på låg värme.
    3. Toppa soppan med bacon och servera den rykande het, gärna med något gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 14 augusti 2009

    Genialt, enkelt o lätt, samt väldigt väldigt gott, som en soppa ska vara, full poäng, Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben