Basilika och kyckling lasange.

Serverar: 4 portioner

En festlig variant med kyckling.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 2 paprikor, röd och gul
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås
  • 25 g margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 dl créme fraiche
  • 100 g gorgonzola
  • 1 dl basilikablad
  • 250 g färska lasagneplattor
  • Instruktioner

    Ugn 225 grader. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar. Dela, kärna ur och hacka paprikorna. Skala och hacka löken och skiva svampen. Fräs paprika, lök och svamp i olja. Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Ostsås Smält margarinet och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Låt koka i 3 minuter. Rör i créme fraiche och ost och smaka av med salt och peppar. Strimla basilikan och rör ner i såsen. Varva platter, sås och kycklingröra i en form. Börja och avsluta med sås. gratinera i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    rambor 17 december 2009

    Jättegod och enkel att laga. Klart värt en femma. Kommer att lagas flere gånger.

    kladdus 25 maj 2011

    Hej! Låter supergott! Men om man inte gillar gornonzola vad ska man välja för ost i stället? Tacksam för svar ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben