Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka

Serverar: 4 portioner

Nu är hösten snart igång och vad passar inte bättre än en värmande soppa och en macka av höstig svamp. Enkelt och gott! Byt gärna ut blomkålen mot broccoli för att variera soppan.

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 10 cm purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1½ dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Svampmacka
  • 200 g svamp, t ex champinjoner, kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g färskost
  • 1 msk hackad timjan
  • 4 skivor bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skiva och stek svampen i het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampen med färskost och timjan i en skål. Rosta brödet och toppa med svampröran.
    3. Servera svampmackorna till soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben