Potatis- och purjolökssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God, enkel och krämig.

Ingredienser

  • 6 klyftade potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 2 tunt skurna purjolökar
  • 3 msk smör
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs det skurna i en gryta.
    2. Tillsätt vatten och de smulade buljongtärningarna. Koka under lock tills potatisen är kokt ca 25 minuter. Mixa soppan helt slät. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar.
    3. Servera med en klick crème fraiche och klippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mafia 4 maj 2012

    Jättegod! mmmmmm! Har lite kvar, ska lägga in en bild på den om du inte misstycker.

    Annrh 31 oktober 2012

    Fräs det skurna i en gryta... är det gul lök och purjolök eller även potatisen?

    bakerman 28 september 2013

    Jag fräser allt. Funkar perfekt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben