Potatis- och purjolökssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God, snabb och enkel soppa!

Ingredienser

  • 3-4 potatisar (ca 300 g), skivad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1-2 purjolökar, skurna i tunna skivor
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
  • 2-3 msk matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    Fräs det skurna i matfettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vattnet och de smulade buljongtärningarna. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 min. Mosa potatis och lök med potatisstöt eller vispa soppan slät med gles stålvisp. Smaka av med lite crème fraiche eller grädde, ev också peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben