Potatis- och vitkålsstuvning med falukorv

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

En annorlunda stuvning som är både bastant och god.

Ingredienser

  • 3 st potatisar
  • 2 st stora morötter
  • 100 g vitkål
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1/2 gullök
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 4 dl mjölk eller gräddmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning utspädd i lite vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g falukorv
  • Instruktioner

    1. Skiva ner potatisen .morötterna och hacka vitkålen. Koka i saltat vatten i ca 5 minuter. Stek den hackade löken mjuk.ställ åt sidan
    2. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölet och blanda i mjölk och buljongen , låt koka upp och bli till stuvning. Blanda i potatisen,morötter,vitkål och den stekta löken. Blanda i gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
    3. Stek samtidigt den skivade falukorven .

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hanna_bohren 3 februari 2014

    Åt som hästar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben