Potatis- och purjolökssoppa med bacontopping

Serverar: 4 portioner

En fullmatad soppa toppad med lite bacon och tomathack. Byt gärna ut bacon mot marinerad tofu i tärningar eller rostade kikärtor, så får du en vego-variant!

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 3 persiljerötter, 3-4 palsternackor eller 1 rotselleri (400 g skalad vikt)
  • 2 purjolökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl lättmjölk
  • Peppar
  • Salt (max ½ tsk)
  • Persilja efter smak
  • Citronjuice
  • Dessutom
  • 3 tomater
  • 125 g bacon
  • Tillbehör
  • Fullkornsbröd
  • Instruktioner

    Skala och skär potatis och persiljerötter i skivor. Ansa och skiva purjolökarna. Hacka vitlöken. Fräs allt i olja i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt småkoka ca 20 minuter eller tills allt är mjukt. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Mixa eller vispa soppan slät och smaka av med peppar, salt, persilja och citron. Spar lite persilja att toppa med. Skär tomaterna i bitar. Strimla och stek bacon. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben