Krämig potatis- och purjolökssoppa

Serverar: 4 portioner

Krämig, mustig och mättande - med smak av gröna örter.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 2 purjolökar
  • Smör, att fräsa i
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk dragon
  • 2 tsk körvel
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Valfritt bröd
  • Färska örter, valfritt
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen.
    2. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölken och hälften av crème fraichen. Låt soppan koka upp. Strö över persiljan och smaksätt med salt och peppar.
    3. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.
    4. Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben