Blomkål- och broccolisoppa med knaperstekt chorizokorv

Serverar: 4 portioner

Enkel och supergod korven sätter sting till soppan.

Ingredienser

  • 400 g broccoli
  • 400 g blomkål
  • 1 liter vatten
  • 1 ½ msk kycklingfond
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g chorizokorv
  • Instruktioner

    1. Dela broccoli och blomkål i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet men spara det för att göra buljongen av det. Koka upp 1 liter vatten och blanda i fond. Häll på lite buljongen på grönsakerna och mixa till en jämn smet med stavmixer. Häll på resten av buljongen, grädden, salt och peppar. Låt allt koka upp och småputtra några minuter. Smaka av med mer salt och peppar.
    2. Skiva korven i tunna slantar, Fräs i smör i en stekpanna, tills de är knaperstekta.
    3. Servera med vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben