Blomkål- och broccolisoppa med knaperstekt chorizokorv
Serverar: 4 portioner
Enkel och supergod korven sätter sting till soppan.
Ingredienser
400 g broccoli
400 g blomkål
1 liter vatten
1 ½ msk kycklingfond
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g chorizokorv
Instruktioner
Dela broccoli och blomkål i mindre bitar.
Koka mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
Häll av vattnet men spara det för att göra buljongen av det.
Koka upp 1 liter vatten och blanda i fond.
Häll på lite buljongen på grönsakerna och mixa till en
jämn smet med stavmixer.
Häll på resten av buljongen, grädden, salt och peppar.
Låt allt koka upp och småputtra några minuter.
Smaka av med mer salt och peppar.
Skiva korven i tunna slantar,
Fräs i smör i en stekpanna, tills de är knaperstekta.