Morotsfocaccia

Tid: 1 timme 45 minuter

Ett ljuvligt bröd där morötterna gör brödet saftigt!

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ msk salt
  • 2 rivna morötter
  • 13-14 dl dinkelsikt
  • ½ dl frömix att strö över brödet
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten (37º) och blanda så jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är smidig (den ska vara lite lös). Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    2. Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda degen. Lägg degen i en långpanna och tryck ut till nästan hela pannas storlek. Låt jästa i ytterligare 40 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200º. Pensla med vatten och strö över frömix och flingsalt. Grädda mitt i ugn ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna något. Skär brödet i 20 rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben