Morotssemlor

Serverar: 20 portioner

Goda och lättbakade semlor

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 6 dl rivna morötter
  • 2 dl havreflingor
  • vetemjöl
  • Instruktioner

    Skala och riv morötterna. Värm upp mjölken och smöret så att när du lägger i morötterna så är degspadet runt 37 grader. Töm degspadet över jästen. Rör ner salt och havreflingorna. Tillsätt nu vetemjölet tills degen känns smidig men gärna ännu lite kladdig. Låt jäsa i 1 timme. Tag upp degen på mjölat bord och baka ut till semlor. Låt jäsa 30 minuter på plåt. Grädda ca 10-15 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben