Morotstimbal

Serverar: 6-8 portioner

En vacker och festlig timbal. Passar både till fisk och kött. Timbalen kan förberedas.

Ingredienser

  • 600 g morötter
  • 4 ägg
  • 1½ dl kesella
  • 1½ dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikasås
  • 2 stora röda paprikor, finhackas eller mixas
  • 2 dl crème fraiche
  • Paprikapulver
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Morötterna kokas i lättsaltat vatten, tills de är mjuka.
    2. Vispa ihop, ägg, kesella, crème fraiche, salt och peppar. Mixa eller mosa morötterna, blanda med äggsmeten. Fyll portionsformar och grädda i vattenbad 200 grader ca 25-30 minuter.
    3. Paprikasås: Finhacka eller mixa paprikorna. Blanda med crème fraiche, paprikapulver och örtsalt. Värm strax innan servering. Ej kokas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben