Morotstimbaler med selleri
Läckra färggranna timbaler med en god hasselnötsvinägrett. Går snabbt och lätt att grädda i mikrovågsugn, men du kan också grädda dem i vanlig ugn.
Ingredienser
Smör till formarna
Morotspuré
150 g skalad och tärnad morot
1 msk vispgrädde
1 stort ägg
1 krm salt
Nymald svartpeppar
2 tsk pressad citron
Selleripuré
150 g skalad och tärnad rotselleri
1 msk vispgrädde
1 stort ägg
1 krm salt
Nymald svartpeppar
Hasselnötsvinägrett med bacon
150 g strimlat bacon (1 paket)
1 schalottenlök
1 msk vinäger
3 msk olivolja
½ dl rostade hackade hasselnötter
Tillbehör
70 g späda salladsblad (1 påse)
Instruktioner
- Koka morötter och selleri mjuka var för sig i saltat vatten. Finfördela dem i matberedare var för sig med sina respektive ingredienser. Låt svalna något.
- Smörj 4 kaffekoppar väl eller använd mazarinformar om du ska grädda dem i vanlig ugn.
- Fördela först morotspurén och sedan selleripurén i kopparna eller formarna. Grädda ca 6 minuter på full effekt i mikrovågsugnen eller i 175 grader 20-30 minuter i vanlig ugn. Lossa vid kanten och stjälp upp dem.
- Stek baconet knaprigt. Finhacka löken. Blanda vinäger, olja, lök och hackade hasselnötter.
- Fördela sallad på assietter, lägg på timbalerna.
Ringla på dressing och strö över bacon.
Liknande recept
Kommentarer (0)