Morotstimbaler med selleri

Serverar: 4 portioner

Läckra färggranna timbaler med en god hasselnötsvinägrett. Går snabbt och lätt att grädda i mikrovågsugn, men du kan också grädda dem i vanlig ugn.

Ingredienser

  • Smör till formarna
  • Morotspuré
  • 150 g skalad och tärnad morot
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 stort ägg
  • 1 krm salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 tsk pressad citron
  • Selleripuré
  • 150 g skalad och tärnad rotselleri
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 stort ägg
  • 1 krm salt
  • Nymald svartpeppar
  • Hasselnötsvinägrett med bacon
  • 150 g strimlat bacon (1 paket)
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • ½ dl rostade hackade hasselnötter
  • Tillbehör
  • 70 g späda salladsblad (1 påse)
  • Instruktioner

    1. Koka morötter och selleri mjuka var för sig i saltat vatten. Finfördela dem i matberedare var för sig med sina respektive ingredienser. Låt svalna något.
    2. Smörj 4 kaffekoppar väl eller använd mazarinformar om du ska grädda dem i vanlig ugn.
    3. Fördela först morotspurén och sedan selleripurén i kopparna eller formarna. Grädda ca 6 minuter på full effekt i mikrovågsugnen eller i 175 grader 20-30 minuter i vanlig ugn. Lossa vid kanten och stjälp upp dem.
    4. Stek baconet knaprigt. Finhacka löken. Blanda vinäger, olja, lök och hackade hasselnötter.
    5. Fördela sallad på assietter, lägg på timbalerna. Ringla på dressing och strö över bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben