Squashrisotto med selleri och äpple

Serverar: 4 portioner

Laga en härligt krämig och god risotto med grönsaker, västerbottensost och äpple.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st stjälkar selleri
  • 400 g squash
  • 1 st rött äpple
  • Olivolja till stekning
  • 4 dl avorioris
  • 3 msk grönsaksfond, koncentrerad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1,2 l kokhett vatten, cirka
  • 2 msk smör
  • 3 dl västerbottenost, grovriven
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla sellerin. Skär squash och äpple i små tärningar.
    2. Fräs squash och vitlök i oliv-olja i en stekpanna. Vänd ner äpplet. Ställ åt sidan så länge. Fräs lök och selleri i olivolja i en gryta utan att det tar färg.
    3. Rör i riset och låt det fräsa med en stund så att grynen blir glansiga. Tillsätt fond och vin och låt det koka in.
    4. Häll på så mycket hett vatten så att riset täcks och låt vätskan koka in. Fortsätt sedan att koka risotton på detta sätt. Späd med lite vätska i taget och låt den koka in innan mer tillsätts.
    5. Rör regelbundet i risotton. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, cirka 20 minuter.
    6. Blanda i grönsaksfräset, smör och ost i risotton. Låt vila under lock 3-5 minuter.
    7. Smaka av med salt och peppar och späd eventuellt med mer vatten, risotton ska vara krämig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben