Moussetårta med vit choklad och kahlúa

Serverar: 8 portioner

Bottnen består av söndersmulade brownies och den gräddiga fyllningen är smaksatt med vit choklad och espresso. Använd vanliga brownies eller varianten med nötter.

Ingredienser

  • 350 g chokladbrownies
  • 200 g vit choklad i bitar
  • 1 dl nybryggt espresso
  • 2 msk kahlúa eller annan kaffelikör
  • 3 dl vispgrädde
  • Mörka chokladspån till garnering
  • Instruktioner

    1. Spara ca 250 g brownies och skär resten i 7 mm tjocka skivor. Klä en springform med 20 cm i diameter med bakplåtspapper och klä den sedan med brownie skivorna till en höjd av ungefär 3 ½ cm. Smula sönder resterande brownies och lägg smulorna i botten på formen. Platta försiktigt ut dem till en jämn och fast kakbotten. Ställ formen åt sidan.
    2. Lägg den vita chokladen i en värmetålig skål och sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten. Skålen får inte komma i kontakt med vattnet. Värm chokladen under omrörning tills den smälter. Ta skålen från värmen och tillsätt espresson och likören. Rör blandningen jämn och slät. Låt svalna i 10 minuter.
    3. Vispa grädden hårt och vänd sedan ner några msk av chokladblandningen för att mjuka upp den. Fortsätt att röra ner chokladblandningen med några msk i taget. Fyllningen ska ha en slät och gräddig konsistens. Lös upp eventuella klumpar mycket försiktigt med ballongvisp.
    4. Häll fyllningen i formen till samma höjd som brownieskivorna, täck med plastfilm och ställ i kylen över natten. Ta bort plastfolien, lossa försiktigt moussetårtan ur formen och dra bort bakplåtspapperet. Garnera tårtan med mörka chokladspån och skär den i bitar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben