Mozzarellarullar.

Serverar: 26 portioner

En perfekt bufférätt.

Ingredienser

  • 300 g parmaskinka i skivor
  • 4 paket mozzarellaost (á 125 g)
  • Pistaschpesto
  • 1 knippa bladpersilja (ca 50 g)
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g skalade pistaschnötter
  • 50 g riven parmesanost
  • 3 msk citronolivolja
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pesto: Kör persiljeblad, basilikablad, vitlöksklyftor och nötter i mixer eller hacka fint för hand. Tillsätt parmesan, olja och kryddor.
    2. Gör 2 rullar: lägg upp parmaskinkan på plastfilm så att du får en rektangel, ca 40x20 cm. Skiva och lägg mozzarellaost på den nedre halvan. Bred ut peston över mozzarellan. Rulla ihop som en rulltårta och ta hjälp av plastfilmen i slutet. Lägg rullen i frysen och skär upp den lite halvfryst så blir bitarna bäst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben