Skink- och mozzarellarulle

Serverar: 10-12 portioner

Matig och god brödrulle fylld med mozzarella, tomat, skinka och basilika.

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst, ca 12 ½ g
  • 2½ dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 msk rapsolja
  • 6-7 dl siktat dinkelmjöl
  • Fyllning
  • 250 g mozzarella
  • 1-2 tomater
  • 100 g skinka, i skivor
  • 1 kruka basilika
  • Garnering
  • 1 ägg
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, olja och dinkelmjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
    2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på ett mjölat bakbord. Skär mozzarellan och tomaterna i skivor, ca ½ cm tjocka. Lägg dem och skinkskivorna omlott i en lång rad i mitten på rektangeln. Lägg på basilikablad.
    3. Vik ena degsidan över fyllningen. Skär flikar, ca 2 cm breda i den andra degsidan och lägg upp dem runt rullen och fäst på undersidan så att flikarna skapar ett mönster upptill. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 230 grader.
    5. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt det svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben