MrsC:s FalukorvsWok

Serverar: 4 portioner

Falukorv + nudlar + curry = sant & gott. Jag tycker alltid att rätten smakar godare dagen efter och då kall.

Ingredienser

  • 800 gr falukorv
  • 259 gr nudlar
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1 - 2 msk curry
  • ½ kryddmått vitlökspulver
  • ½ kryddmått paprika
  • 425 gr wokgrönsaker , spara spadet om du använder burk-grönsaker
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Bryt nudlarna i bitar och koka nudlarna enligt förpackningen. Skär korven i stavar, bryn i smör i en gjutjärnsgryta. Strö över curry, paprika, vitlökspulver. Blanda väl. Låt blandningen fräsa lite tillsammans. Häll i kokosmjölken. Rör om väl. Häll i de kokta nudlarna i faluröran. Späd med wokgrönsakernas spad om det känns för torrt. Smaka av med salt och peppar. Servera med sojasås i djupa tallrikar med "chop sticks".

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mialainen 21 april 2008

    Woken saknade balans. Jag tillsatte sweet chili och min man ketchup för att få den mer balanserad och då blev den bra men inte tillräckligt för att jag skall göra om den. Inte min smak helt enkelt, sorry.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben