Mućkalica

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

När jag flyttade hemifrån fick jag en receptbok av min mormor där maträtten Muckalica ingick. Receptboken har tyvärr försvunnit, men en variant av Muckalica har jag hittat igen på en nedlagd matblogg som uppgav att receptet ursprungligen infördes av tidningen Allt om Mat någon gång på 70-talet. Värt att pröva i alla fall.

Ingredienser

  • 1 kg nötkött (märgpipa eller ytterlår)
  • 300 g magert fläskkött (färsk skinka eller bogfläsk)
  • 4 stora gula lökar
  • 500 g paprika (grön eller röd)
  • 500 g tomater (färska eller på burk)
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver (välj ev. "Paprika stark" för mer hetta)
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • ½ dl matolja
  • ev. 1 knippe klippt persilja
  • Instruktioner

    Skär allt kött i tärningar (ca 3x3 cm). Hacka lökarna och fräs hacket i matolja. Bryn köttet i resten av matoljan. Skär paprikorna i strimlor och färska tomater i klyftor. Blanda kött, grönsaker och lök i en stor stekgryta. Pressa över vitlök, tillsätt salt och övriga kryddor. Slå på vatten så att det knappt täcker. Koka upp och sjud under lock tills köttet är mört. Det tar ca 1½ timma. Smaka av och justera kryddningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben