Muckalica-Serbisk köttgryta

Muckalica är en mustig och smakrik kött /grönsaksröra från Serbien. Muckalica görs i många olika varianter. Det sägs dock att en riktigt bra och orginell muckalica görs med blandat grillat kött. Kött av både fläsk och nöt.

Ingredienser

  • 500 g fläskkött (jag använde ytterfilé)
  • 500 g nötkött (t.ex. högrev, bog)
  • 200 g bacon/sidfläsk (kan uteslutas)
  • 4 st gula lökar (stora)
  • 3 stora paprikor (valfri färg, eller paprikamix)
  • 3-4 tomater (du kan använda passerade tomater (max 1 burk) istället eller hälften av varje. Jag använde 2 finhackade tomater och 250g passerade)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk paprikapulver (stark om man vill ha hetta, jag använde 1 tsk av varje)
  • Rapsolja till tillredningen
  • Persilja hackad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp rikligt med rapsolja i en kastrull, bryn köttet och krydda med lite salt och peppar. Lägg sedan köttet åt sidan på ett fat.
    2. Stek löken och låt den fräsa på ordentligt. Tillsätt lite vatten och fräs ytterligare en stund. Tillsätt paprikorna när löken har mjuknat och bryn ytterligare en stund. Tillsätt tomaterna och köttet.
    3. Krydda med paprikapulver (helst stark men det går alldeles utmärkt med mild också, det är efter smak och tycke). Låt det sedan puttra en liten stund under lock på svag värme. Servera med ett riktigt gott lantbröd och njut! Underbart!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben