Muffinskaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 26 minuter

Expriment med olika smaker syrlig,t sött och choklad. Desvärre är bilden på kakan en aning bränd men ni behöver inte bränna den.

Ingredienser

  • 1 kaka
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • skal av 1 citron
  • skal av 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 4 äpplen tärnade
  • Fyllning
  • 100 g choklad
  • 75 g mörk
  • 25 g ljus blockchoklad
  • 1dl hackad mandel
  • Mandelmassa som räcker till täcke för 12 st muffins ca 300 gram
  • (ev m&m ca två nävar)
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175 grader Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet skal Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt Rör ner den ljumna vätskan (smörblandningen) Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten Skala och skär äpplena i fyrkanter, häll i smeten. Hacka chokladen och mandlarna grovt och häll i dem i smeten Platta till mandelmassan och lägg som ett täcke över Grädda kakan i cirka 60 minuter eller tills de fått färg Tryck ner m%m när kakan har svalnat, servera med glass, grädde ellervaniljsås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben