Pepparkaksmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Vill man inte knapra pâ skarpa pepparkakor, är de här muffinskakorna helt perfekta! Smakar underbart ljuvligt!

Ingredienser

  • 100 g margarin, rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 200 g vaniljkvark
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl gula russin
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 2,5 tsk bakpulver
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda det rumsvarma margarinet med farinsocker. Ett ägg i taget vispas ner i smeten. Blanda i vaniljkvarken.Häll i de torra ingredienserna och rör snabbt och försiktigt om.
    2. Klicka smeten i muffinsformar eller amerikanska muffinsformar till ca 3/4 av formen. Sätt in i ugnen pâ 220ºC i ca 12 minuter.
    3. När muffinsarna är är färdiggräddade och har kallnat pudras florsocker pâ med en stjärna som schablon.
    4. Servera muffinsarna med glögg eller kaffe!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben