Munkringar

Serverar: 30 portioner

Munkringar kommer jag ihåg sedan min barndom när mor gjorde munkringar. Dom är goda

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • Till frityrkokning
  • Olja eller kokosfett
  • Instruktioner

    Blanda 8 dl mjöl med bakpulver och salt. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt citronsaft och muskot. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölk och grädde. Tillsätt till sist det något avsvalnade, smält matfettet. Baka ur degen med resten av mjölet till fingertjocka, ca 15 cm långa längder. Fäst ihop dem till ringar. Hetta upp fettet till 170-175 grader. Prova med en bit vitt bröd. Blir den fint gyllenbrun på 1 minut är fettet lagom varmt. Koka munkringarna ljusbruna på båda sidor. Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Doppa gärna de nykokta munkringarna i strösocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben