Muskotsnitt

Serverar: 40 portioner

Tid: 20 minuter

Mjuka och koda lättlagade småkakor. Se bara till att inte få för mycket mjöl för då går det inte att rulla. Om degen verkar torr kan man tillsätta lite vatten.

Ingredienser

  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk kanel
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • 250 g margarin eller smör
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda socker, kanel och muskot i en bunke. Rör matfett och sockerblandningen pösigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Tips: Ta inte allt mjöl med en gång. Börja med ca 4 dl och tillsätt den femte om degen är för degig. Dela den i fyra lika stora delar och rulla varje bit till en 40 cm lång rulle. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Platta till dem med gaffel, så att det blir ränder på längden. Grädda mitt i ugnen i en 175 graders varm ugn i ca 20 minuter. Skär varje längd i ca 10 sneda kakor och låt sedan svalna så att de blir hårda. Sedan är det bara att hugga in!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben