Muskotsnittar

Serverar: 40 portioner

Knapriga, sega och snabbgjorda snittkakor med smak av riven muskot och kanel.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 äggula
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk riven muskot
  • 3-3½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör, socker och sirap vitt och pösigt. Rör ut bikarbonaten i äggulan. Tillsätt den och rör tills allt är blandat. Tillsätt kanel, riven muskot och vetemjöl. Var försiktig med mjölet. Degen får ej bli för hård, då håller den ej ihop.
    3. Dela degen i fyra delar. Rulla dem till längder ca 30 cm långa. Platta till dem lätt. Lägg dem glest på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Skär längderna i snittar medan de är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben