Musselmacka

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott kryddade musslor serveras varma på frasiga baguetteskivor. Passar bra som förrätt.

Ingredienser

  • 1 burk musslor, i vatten (ca 400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad dragon
  • 0,5 citron, saften av (ca 2-3 msk)
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 skivad minibaguette
  • 1 msk olivolja av god sort
  • Instruktioner

    Låt musslorna rinna av. Häll oljan i en kastrull, pressa i vitlöken, tillsätt dragonen och värm ett par minuter. Pressa och tillsätt citronsaften, vänd ner musslorna och strö över hackad persilja, lägg på lock och dra kastrullen åt sidan. Pensla brödet med olivolja och rosta det i 200° ugn 8–10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben