Musselmackor

Serverar: 2 portioner

Smarriga gratinerad mackor.

Ingredienser

  • 1 burk, 250 g, musslor
  • 1 msk margarin
  • 2 tsk vetemjöl
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk fryst dill
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Valfri mängd ost till gratinering
  • 4 skivor ljust bröd
  • Instruktioner

    1. Smält margarínet i en kastrull och rör i vetemjölet. Tillsätt ungefär hälften av musselspadet och ½ dl mjölk medans du hela tiden vispar. Låt puttra en kort stund. Pressa i vitlöksklyftorna och lägg i dill, salt och peppar. Låt puttra någon minut igen. Ta kastrullen från plattan och rör i musslorna. Det ska inte koka sen musslorna kommit i.
    2. Lägg brödskivorna på en ugnsplåt, fördela stuvningen på de 4 skivorna samt ha lite riven ost överst och gratinera i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg i 200 grader.
    3. Servera med något grönt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mellanbellan 1 januari 2011

    Så gott! 5 poäng blir det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben