Musselpaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god och lättgjord.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3½ dl mjöl
  • 3 msk iskallt vatten
  • 1 nypa salt
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2½ dl riven ost
  • 2½ dl gräddmjölk
  • 1 burk musslor i vatten, 225 g
  • 1 nypa salt
  • 1 krm spansk salladskrydda
  • 1 knippa hackad dill
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och låt den vila nån timme.
    2. Klä en form med degen använd gärna en form med lite högre kant då fyllningen blir ganska hög .Smöra inte kanterna så håller degen bättre uppe.
    3. Till fyllningen vispas äggen med gräddmjölken. Tillsätt ost, dill, salt och salladskryddan. Lägg ut de väl avrunna musslorna över pajbotten och häll över smeten. Grädda i 225 grader 30 minuter. Servera med en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben