Räk- och musselpaj

Serverar: 6 portioner

Stuvningen kan användas separat.

Ingredienser

  • Paj
  • 100 g smör
  • 1½ dl riven ost
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 msk smör
  • 2 msk senap, Dijon ljus
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 2 dl grädde
  • 250 g musslor, i vatten
  • 3 msk dill, hackad
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda smör, ost och mjöl i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 25 cm. Nagga bottnen.
    2. Fyllning: Smält smöret i en kastrull och tillsätt senapen, äggen och grädden. Sjud alltsammans tills massan börjar tjockna. Rör ned räkorna, de väl avrunna musslorna och dillen. Häll smeten i formen. Strö över ströbröd och riven ost.
    3. Grädda pajen i ca 30 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben