Räk- och laxstubbar

Serverar: 16 portioner

En lika god som lättgjord förrätt.

Ingredienser

  • 250 g skalade räkor, ca 500 g oskalad vikt
  • 50 g rökt lax
  • 2 ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 1½ msk riven pepparrot
  • 1 dl crème fraiche
  • ca 1 dl gräslök
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 ark tunnbröd , 20 x 25 cm
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Spara räkor till garnering och hacka resten av räkorna grovt. Skala de kokta äggen och skär i mindre bitar. Tärna laxen. Blanda ägg, räkor, lax, gräslök ( spara 2 msk till garnering), dill, majonnäs, pepparrot, crème fraiche, och citronsaft. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar och bred röran på tunnbröden. Rulla ihop tunnbröden från långsidan och vira in dem i plastfolie. Låt rullarna ligga i kylen minst två timmar. Skär rullen i bitar och ställ dem med snittytan upp. Garnera med räkor och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tossan82 11 augusti 2014

    Jättegoda! Vi åt de här på midsommar :) De kommer jag göra igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben