Räk- och laxkorg

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God förrätt med skaldjur, som går bra förbereda

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 1 ägg till pensling
  • 500 g räkor med skal el 250 g skalade
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl finhackad färsk dill
  • ½ dl finhackad gräslök
  • 1 km svartpeppar
  • Till garnering
  • Sallad
  • Rödlök
  • Tomat
  • Gurka
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Korgarna: Kavla plattorna, så de blir lite större. På ena halvan per platta ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter ca 8 cm. Tryck ut en ring med diameter 5 cm i mitten på 4 av rundlarna. Lägg de 4 ringarna på de 4 platthalvorna du har kvar på bakplåtspapper. Lägg de små rundlarna bredvid. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
    3. Fyllning: Skala räkorna och skär laxen i små tärningar. Vispa grädden fast och blanda ner crème fraiche. Blanda med räkor, lax, dill, gräslök och svartpeppar.
    4. Lägg fyllningen i ”korgarna”. Servera med t ex ruccolasallad, tomater, gurka och rödlök i skivor. Gott till är vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben