Räk- och nudelwok

Serverar: 4 portioner

Hitta detta recept i ett reklamblad från ICA, bytte ut broccoli och sockerärter mot gröna sparris och sugar snap peas, det var vad som fanns hemma. Resultatet blev riktigt bra! Ta det lite försiktigt med kajennpepparn, det gjorde inte jag.

Ingredienser

  • 300 g räkor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk fisksås
  • 3,25 msk sötsur sås
  • 1 krm kajennpeppar
  • 500 g broccoli
  • 200 g sockerärter
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g nudlar
  • Salt
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ner tillsammans med cayennepappar. Fräs några minuter tills löken är genomskinlig.
    2. Dela broccolin i små bitar och blanda ner tillsammans med sockerärterna i woken. Fräs några minuter. Koka under tiden nudlarna enligt instruktion på förpackningen (jag la dem i blöt i varmvatten ca 10 minuter istället). Häll av vattnet och blanda ner nudlarna med grönsakerna. Blanda även ner fisksås och sötsur sås. Rör runt.
    3. Avsluta med att blanda ner räkorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben