Räk- och laxröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Detta är en smaskig räk- och gravad laxröra.

Ingredienser

  • 200 g crème fraiche
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 200 g räkor
  • 200 g gravad lax
  • 1 purjolök
  • 2 kokta ägg
  • Ost
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skär den gravade laxen i smala bitar. Hacka purjolöken (jag rekommenderar ungefär ½ purjolök). Skär de kokta äggen i små bitar. Skär osten i små kuber (välj själv hur mycket ost du önskar ha i din röra). Hacka dillen.
    2. Blanda crème fraiche och majonnäs, och lägg därefter i de hackade och skurna ingredienserna samt räkorna.
    3. Gör gärna denna röran dagen innan du ska servera den, eftersom den hinner "gotta" till sig över natten.
    4. Servera denna röra till buffé/julbord, bakad potatis, pasta, baguette, toast Skagen etc.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 1 januari 2015

    Gjorde misstaget att ta kallrökt lax i stället för gravad. Laxen dominerade smaken för mycket, borde ha tagit gravad eller kanske varmrökt. Bortsett från denna malör så blev röran god. Vi åt den som förrätt på en skiva LCHF-bröd. Detta är för övrigt ett utmärkt LCHF-recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben