Ett flitigt använt recept, när det kommer gäster till middag. Brukar servera rullen som entré.
Ingredienser
1½ dl vatten
1 dl mjölk
50 g smör
1½ dl vetemjöl special
4 ägg
Fyllning
500 g räkor med skal
200 g gravad eller kallrökt lax (eller rökt sik)
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
½ dl finhackad färsk dill
½ dl finhackad gräslök
1 krm svartpeppar
Ev 2 msk nyriven pepparrot
Hej Rashida! Tack för en jättetrevlig kväll och tack för den jättefina blomman och det goda dessertvinet, ni behövde inte ta med någonting. Här kommer receptet, hoppas att det funkar att ladda över receptet så här, hör av dig om det inte kom med. Kram Monica
Hej! Serverades som förrätt på nyårsafton och det blev mycket uppskattat av både gästerna och mig själv. Flera ville ha receptet och jag kommer göra detta fler gånger. Tack för ett bra recept - Vill nämna att den enda ändringen jag gjorde var att tillsätta 1 msk majonäs och jag använde inte pepparrot.
Nu har jag som du ser lagt in bilden vi kom överens om. //KAROLO
En mycket god entrèrätt. Jag tog i pepparrot.
Låter riktigt gott, vi ska göra den som förrätt på nyår men kan man göra den dagen innan eller är det bäst om man gör röran samma dag så inte själva pannkakan eller vad man ska säga blir mjuk och äcklig? Hoppas du/ni förstår min fråga :)
Detta blev mycket uppskattat av mina gäster.
Låter gott men kan man göra den i förväg, tex dagen innan?
Jag gjorde botten och fyllningen dagen innan och la ihop rullen strax innan serveringen. Botten fick ligga i rumstemperatur över natten.
Jag följde receptet till punkt och pricka och det blev superbra!!! En solklar femma från mig. Satsen räcker perfekt till 7 personer. Jag blandade allt i smeten så jag hade alltså inga räkor eller lax kvar att garnera med, så jag garnerade med citronskiva och dillkvist.