Nässelbullar

Goda frukostfrallor som känns nyttiga.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 msk krossade linfrön
  • 1 dl torkade nässlor
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl rågsikt
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl grahamsmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen. Häll över vattnet, saltet, oljan. Blanda i nässlor, nötter, linfrö och övriga ingredienser.
    2. Jag har upplevt att det ibland kan vara en blötare/torrare deg och varierar därefter hur mycket av alla mjölsorter som används.
    3. Jäs degen 30 minuter. Baka ut till frallor. Jäs 30 minuter igen. Grädda i 10 minuter 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben