Nässelplättar

Härligt goda och nyttiga nässelplättar med hemlagad lingonsylt.

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 7 dl mjölk
  • 2 liter nässelblad, eller efter smak
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, mjölk, mjöl och salt till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
    2. Sönderdela de färska nässelbladen med stavmixer och blanda sedan i dem i smeten. Rör om.
    3. Hetta upp en klick smör och häll i ca ½ dl smet i pannan. Jag brukar få plats med 3 plättar i min stekpanna vid varje stekomgång. Vänd när de fått fin färg.
    4. Servera med en klick creme fraiche och lingonsylt på varje nässelplätt.
    5. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben