Nässelplättar med böckling och löjrom

Serverar: 4 portioner

Bjud på goda gröna plättar med lyxig topping.

Ingredienser

  • 5 dl nässlor
  • 2-2½ dl standard mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Smör till stekning
  • Topping
  • 75 g rökt böckling eller varmrökt lax
  • 50 g lax- eller löjrom
  • 2-4 msk créme fraiche
  • Dill
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Förväll nässlorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Pressa ur vattnet och mixa nässlorna med mjölken. Vispa ihop ägg, vetemjöl och salt till en slät smet. Vispa ner nässelmjölken, lite i taget, i smeten. Den ska bli slät och fin.
    2. Provstek en plätt, späd med mjölk om smeten känns för tjock. Stek plättarna i smör på medelvärme, gärna i plättlagg.
    3. Servera plättarna med böckling eller varmrökt lax, lax- eller löjrom, en klick créme fraiche, dill och grovmalen svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben