Nasigoreng

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En enkel och fantastiskt god maträtt från Jawa.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 2 stora gula lökar
  • 3 msk smör
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk äkta soja
  • ca 100 g djupfrysta räkor
  • 3 ägg
  • Till sås
  • 4 msk jordnötssmör
  • 3 msk mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sirap
  • 1 knivsudd salt
  • ½ tsk tabascosås
  • Tillbehör: kokt ris, eventuellt stekta ägg
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i tunna skivor. Hacka löken mycket fint. Bryn båda delarna i matfettet och låt det sedan puttra i ca 20 min. Tillsätt koriander, curry, salt, peppar, krossad vitlök och soja och låt det puttra i ytterligare 10 min. Tillsätt räkorna. Vispa samman äggen och rör i dem i rätten. Låt koka i 1 min.
    2. Vispa jordnötssmöret till såsen mycket kraftigt tillsammans med mjölken och rör i tomatpuré och sirap. Smaka av såsen med salt och tabascosås.
    3. Bred ut det kokta riset på ett serveringsfat och häll köttblandningen över. Blanda om ris och kött vid serveringen. Bjud sedan såsen separat till och lägg eventuellt ett stekt ägg överst på varje portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben