Nationalbakelse

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Sveriges nationalbakelse!

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa, riven
  • 150 g margarin eller smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa, riven
  • ca 1 msk apelsinlikör, eller pressad apelsin
  • Garnering
  • 3-4 dl färska jordgubbar, i bitar
  • citronmeliss
  • svenska flaggor
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt på ugnen på 175*. Lägg ett bakplåts papper i botten på en liten långpanna (20x30). Rör mandelmassa och fett till en slätt massa. Blanda i äggen och rör till en smet (ingredienserna kan också blandas i en matberedare). Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt botten svalna och skär den i rutor eller rundlar (7-8 cm).
    2. Fyllning: Blanda mandelmassan med apelsinlikör eller apelsin. Konstiensen sak vara ganska lös. Bred ut massan på bottnarna.
    3. Garnering: Ställ jordgubbs bitarna tätt i mandelmassan. Garnera med citronmeliss och en svenskflagga.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mojans 11 juni 2011

    tack för detta. har gjort dom en gång tidigare men slarvat bort receptet. De är verkligen goda, och framför allt lätta.

    saxa 7 juni 2012

    Tackar för ett jättegott recept! Vi gjorde enl receptet men tog hälften Grand mainer och hälften färskpressad apelsin juice. Pga av barn Vilket oxå blev väldigt bra. Som bakelse var den väldigt bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben