Läcker nationalbakelse

Serverar: 6 portioner

En lite annorlunda bakelse som passart till olika tillfällen. Ex. Nationalbakelse, Mors Dag, Examen osv.....

Ingredienser

  • Botten
  • 450 g mandelmassa, riven
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 4,5 ägg, lättvispade
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa, riven
  • 1,5 apelsin, färskpressad
  • 1,5 l jordgubbar, skivade
  • Citronmeliss
  • Svenska flaggor, små
  • Instruktioner

    1. Mazarinbotten: Sätt ugnen på 175°C.
    2. Lägg mandelmassa och smör i en matberedare och kör tills det blir en jämn massa, tillsätt de lättvispade äggen.
    3. Bred ut massan i ett 1 cm tjockt lager i en långpanna med bakplåtspapper.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter, ta ut och låt svalna. Skär rutor eller ta ut rundlar av botten.
    5. Fyllning: Blanda mandelmassan med apelsinjuice.Bred ut ett lager på de utskurna bottnarna och lägg på jordgubbskivor. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Googliat 6 januari 2009

    Λατρεύω τις φράουλες!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben