Nizzasallad med kall sås

Serverar: 4 portioner

En klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.

Ingredienser

  • 4 – 6 färskpotatisar
  • 250 g haricots verts
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 4 dl grönsallad
  • 2 kokta ägg
  • 2 burkar tonfisk i olja, à 200 g
  • 1 burk sardeller
  • 20 svarta oliver
  • 2 1/2 dl kall sås, vitlök & gräslök
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen, låt svalna.
    2. Koka haricots verts och spola dem kalla.
    3. Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor.
    4. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor.
    5. Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan. Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål.
    6. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver. Ringla över lite av såsen.
    7. Servera resten till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben