Gurkan blir krispig och underbar i smak.
Passar lika väl till mat som på en smörgås.
Enkel att göra. Räkna med att den är försvinnande god.
Ingredienser
1 gurka
1 schalottenlök
1 lagerblad
1 tsk senapsfrön
1 tsk dillfrön
Lag
1,2 dl äppelcidervinäger
0,3 dl vatten
1 ½ dl strösocker
2 msk salt
Instruktioner
Tvätta gurkan, den ska inte skalas.
Skiva gurkan med en osthyvel.
Skala och hacka löken,smula lagerbladet lite.
Varva gurkan med lök, lagerblad och kryddor.
Koka upp lagen så att socker och salt löses upp.
Häll den varma lagen över gurkan. Låt svalna.
Ställ inläggningen i kylen. Kan ätas dagen efter.
Är verkligen 1,2 dl vinäger och 0,3 dl vatten korrekt (låter väldigt lite)
lapp15 augusti 2011
Ja,det är korrekt. Knappt en halv dl vatten och drygt en dl vinäger skall det vara.
Gurkorna innehåller också vatten så det kommer att bli toppen. Lycka till!
thorning12 september 2012
Sååå gott! Tack för ett enkelt o bra recept. Perfekt både till söndagssteken och till leverpastejsmackan :)
Kiku9018 augusti 2013
Riktigt god!
Linda8 augusti 2018
Supergod och enkel! Har gjort den i fyra omgångar nu. Min andra hälft kan inte sluta äta den!
Är verkligen 1,2 dl vinäger och 0,3 dl vatten korrekt (låter väldigt lite)
Ja,det är korrekt. Knappt en halv dl vatten och drygt en dl vinäger skall det vara. Gurkorna innehåller också vatten så det kommer att bli toppen. Lycka till!
Sååå gott! Tack för ett enkelt o bra recept. Perfekt både till söndagssteken och till leverpastejsmackan :)
Riktigt god!
Supergod och enkel! Har gjort den i fyra omgångar nu. Min andra hälft kan inte sluta äta den!